Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Buitenlandse boeken (190)

Timber Trees of Suriname

geen plaatje   Het is nu ruim 50 jaar geleden dat de eerste versie van het Bomenboek van Suriname verscheen. Het boek werd geschreven door drie bekende botanici van het Utrechtse Herbarium (Lindeman, Mennega & Hekking) en beschreef ongeveer honderd boomsoorten, die voor de handel belangrijk hout leveren. Als vergelijking waren korte beschrijvingen van verwante, maar commercieel minder belangrijke soorten opgenomen.
Het Bomenboek was en is een enorme hulp voor onderzoekers die de Surinaamse flora en vegetatie bestuderen. Heel veel onderzoekers hebben het sinds 1963 gebruikt, helaas is het al vele jaren uitverkocht. Twee jaar geleden, bij het 25-jarig bestaan, bedacht het bestuur van de Alberta Mennega Stichting dat het een goed idee was om het boek een 'opvolger' te geven.
De Surinamse biologe Chequita Bhikhi nam deze klus op zich, in nauwe samenwerking met de co-auteurs. Alle beschrijvingen zijn nu voorzien van botanische tekeningen, kleurenfoto’s, en macroscopische houtfoto’s. In korte tijd is de informatie over zo’n 100 belangrijke boomsoorten herzien en uitgebreid met veel botanische details.

Voorraad 1 ex

Prijs: 49,50